ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 6 Φεβρουαρίου 2017

Με τον Ιανουάριο να σημειώνει ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών από το 2012 μέχρι σήμερα, οι ανάγκες σε θέρμανση κατέγραψαν αύξηση κατά 23% από το μέσο όρο της τελευταίας 15ετίας. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της ενεργειακής ανάλυσης της κατανάλωσης σε περιόδους θέρμανσης που πραγματοποιεί η Εταιρεία Διανομής Αερίου (ΕΔΑ) Αττικής, η οποία καταγράφει τις ανάγκες σε θέρμανση των καταναλωτών σε μηνιαία βάση.

Τον ίδιο μήνα, οι ποσότητες φυσικού αερίου σε ενέργεια που διακινήθηκαν μέσω του δικτύου διανομής αυξήθηκαν κατά 37% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του περσινού έτους, με την τροφοδοσία των καταναλωτών της Αττικής να εξελίσσεται απρόσκοπτα καλύπτοντας την αυξημένη ζήτηση και διατηρώντας σε υψηλά επίπεδα την ετοιμότητα του συστήματος διανομής.

Εξίσου δυναμικό αποδείχθηκε το ξεκίνημα του έτους και για τους καταναλωτές που δεν έχουν συνδεθεί ακόμα με το δίκτυο φυσικού αερίου, αφού μπορούν να συνδεθούν ευκολότερα και οικονομικά χάρη στο πρόγραμμα χρηματοδότησης της εταιρείας για τη μετατροπή της εγκατάστασής τους, με όφελος που φτάνει τα €12.300 για μία πολυκατοικία με κεντρική θέρμανση και €1.200 για ένα διαμέρισμα με αυτόνομη σύνδεση.

Επιπλέον, χάρη στην πρόσφατη ρύθμιση που επιτρέπει την εγκατάσταση αυτόνομων συστημάτων θέρμανσης χωρίς την έγκριση του οργάνου της Γενικής Συνέλευσης της πολυκατοικίας, εκατοντάδες νοικοκυριά είδαν να ικανοποιείται το αίτημά τους για ελεύθερη επιλογή του τρόπου θέρμανσης αποκτώντας πλέον πρόσβαση στα οφέλη της θέρμανσης με φυσικό αέριο. Έτσι χιλιάδες ακόμη καταναλωτές θα απολαμβάνουν τα οφέλη του φυσικού αερίου και την ασύγκριτη εξοικονόμηση σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης, η οποία για τον Ιανουάριο άγγιξε το 40%.