Αθήνα, 15 Ιουνίου 2020

Μια νέα περίοδο στρατηγικής συνεργασίας ανάμεσα στη ΔΕΔΑ και την ΕΔΑ Αττικής εγκαινιάζει η Σύμβαση Παροχής Υπηρεσιών Διαχείρισης Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου, που υπέγραψαν οι δύο εταιρείες, με στόχο την ταχύτερη επέκταση και την αποτελεσματικότερη λειτουργία των δικτύων διανομής σε όλη τη χώρα, προς όφελος των καταναλωτών και των τοπικών κοινωνιών.

Η Σύμβαση Service Level Agreement (S.L.A), η οποία εγκρίθηκε από τη ΡΑΕ, προβλέπει την παροχή υπηρεσιών για την υποστήριξη της ΔΕΔΑ στην ανάπτυξη, τη λειτουργία και τη συντήρηση των δικτύων διανομής φυσικού αερίου στις γεωγραφικές περιοχές Λαμίας, Θήβας, Οινοφύτων – Ριτσώνας, Χαλκίδας, Αγίων Θεοδώρων, καθώς επίσης και στην ανάπτυξη δύο νέων σταθμών Λειτουργίας και Συντήρησης στη Λαμία και τα Οινόφυτα. Οι διοικήσεις των δύο επιχειρήσεων συμφώνησαν στην ανταλλαγή καλών πρακτικών, τεχνογνωσίας και εμπειρίας, αποσκοπώντας στη διαρκή βελτίωση της ασφάλειας και της αξιοπιστίας των αγωγών φυσικού αερίου στην ελληνική επικράτεια.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ κ. Μάριος Τσάκας δήλωσε σχετικά : «Στη ΔΕΔΑ, πιστεύουμε στις συνέργειες μεταξύ των Εταιρειών Διανομής και τις κάνουμε πράξη. Μετά τη συνεργασία με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την ΕΔΑ Αττικής έχοντας ως στόχο την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη ανάπτυξη και λειτουργία των δικτύων διανομής φυσικού αερίου στην ελληνική περιφέρεια. Με το φιλόδοξο αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΔΕΔΑ, συνολικών επενδύσεων άνω των 270 εκατ. ευρώ, η διείσδυση του φυσικού αερίου δεν περιορίζεται μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης, αλλά πλέον γίνεται πραγματικότητα ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, με σημαντικά οφέλη για τους πολίτες, τις επιχειρήσεις, το περιβάλλον και την ανάπτυξη της οικονομίας μας».

Από την πλευρά του, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της ΕΔΑ Αττικής κ. Πιέρρος Χατζηγιάννης σ