ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής, με γνώμονα τους στρατηγικούς στόχους της ασφάλειας των εργαζομένων της, των δικτύων διανομής φυσικού αερίου και όσων επηρεάζονται από τη δραστηριότητά της, διοργάνωσε την πρώτη Ημέρα Ασφάλειας ειδικά για τους αναδόχους των κατασκευαστικών της έργων. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, στις εγκαταστάσεις του ΟΤΕ Academy χάρη στην προσέλευση και τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων.

Κεντρικός άξονας της ημερίδας ήταν οι μεθοδολογίες των συνεργαζόμενων φορέων και εταιρειών πάνω σε ζητήματα Υγείας & Ασφάλειας, όπως οι τρόποι αντιμετώπισης συμβάντων, οι τρόποι διαχείρισης ζητημάτων υγείας και ασφάλειας, αλλά κυρίως οι μέθοδοι πρόληψης ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των μηδενικών ατυχημάτων.

Χαιρετισμό απηύθυναν από την ΕΔΑ Αττικής ο Γενικός Διευθυντής Δημήτριος Παπακώστας και ο Τεχνικός Διευθυντής Χρήστος Σκουλίδας, καλωσορίζοντας τους ομιλητές και τονίζοντας την αναγκαιότητα των μέτρων ασφαλείας στα έργα επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου. Νέες, αποδοτικές μέθοδοι διαχείρισης ζητημάτων υγείας και ασφάλειας συνεπάγονται μηδενικές απώλειες σε εργατοώρες.

Σημαντική ήταν οι παρουσία εκπροσώπων του ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε (Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής & Ασφάλειας της Εργασίας). Η πρόεδρος, κα. Ρένα Μπαρδάνη, απηύθυνε χαιρετισμό και στη συνέχεια η Δρ. Εύη Γεωργιάδου τόνισε τη σημασία της ασφάλειας στα τεχνικά έργα δίνοντας το έναυσμα στους εκπροσώπους των εταιρειών/κοινοπραξιών να παρουσιάσουν αναλυτικά τα μοντέλα διαχείρισης Υγείας & Ασφάλειας.

Από την κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. – J&P ΑΒΑΞ Α.Ε. ΔΙΚΤΥΑ & ΑΓΩΓΟΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ, η κα. Κωνσταντάρου Ρόη, QSHE & Sustainability Corporate Director J&P AVAX S.A., από την εταιρεία ΕΡΓΩ Α.Τ.Ε. ο κ.Γιακουμάκης Φώτης, Μηχανικός Ασφάλειας, από τη ΘΕΜΕΛΗ Α.Τ.Ε. ο κ.Διαμαντόπουλος Γεώργιος, Μηχανικός Ασφάλειας, από την κοινοπραξία ΤΕΚΑΛ Α.Ε. – MULTIGAS – SEC, ο κ.Νικολόπουλος Ορέστης, Τεχνικός Ασφάλειας, από την ΗΡΩΝ ΑΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Ε.Π.Ε. ο κ.Τσομπανίδης Ιωάννης, Τεχνικός Ασφάλειας παρουσίασαν τις μεθοδολογίες που χρησιμοποιούν για τη διαχείριση ζητημάτων υγείας & ασφάλειας στα εργοτάξια κατασκευής δικτύων φυσικού αερίου.

Τα έργα κατασκευής δικτύου είναι έργα περιορισμένου χρόνου & χώρου στα οποία απαιτείται συντονισμός των εργασιών για περιορισμό των ζημιών, προστασία του περιβάλλοντος χώρου και οπωσδήποτε προστασία των εργαζομένων με χρήση Μέσων Ατομικής Προστασίας (όπως κράνη, υποδήματα ασφαλείας, προστατευτικός ρουχισμός, ανακλαστικά γιλέκα, γάντια, μάσκες κτλ.), τακτικές εκπαιδεύσεις χρήσης ειδικού εξοπλισμού, καθώς και σενάρια εκδήλωσης έκτακτης ανάγκης ώστε οι εργαζόμενοι να βρίσκονται πάντα σε ετοιμότητα. Ποιοτικά τα έργα διασφαλίζονται από Πιστοποιημένα Συστήματα Διαχεί