ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρία βραβεία απέσπασε η Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής (ΕΔΑ Αττικής) στην τελετή απονομής των Health & Safety Awards 2018 που πραγματοποιήθηκε σε εορταστικό κλίμα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος το βράδυ της Τετάρτης 18/04/2018. Ειδικότερα, η ΕΔΑ Αττικής, στην πρώτη της συμμετοχή στο διαγωνισμό, βραβεύτηκε με:

• Χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Κουλτούρα Υγείας & Ασφάλειας», ενότητα «Δραστηριότητες Εμπέδωσης Εταιρικής Κουλτούρας Υγείας & Ασφάλειας».
  • Ασημένιο βραβείο στην κατηγορία «Καμπάνιες», ενότητα «Δραστηριότητες Εμπέδωσης Εταιρικής Κουλτούρας Υγείας & Ασφάλειας»
  • Βραβείο Winner στην κατηγορία «Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας», ενότητα «Εταιρείες, Φορείς & Οργανισμοί».

Αναλυτικά, η ΕΔΑ Αττικής τιμήθηκε με Βραβείο Winner στην κατηγορία «Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας» για την υποψηφιότητα: «ΕΔΑ Αττικής: Υπεύθυνος εγώ…Ασφαλείς όλοι!». Με αυτή την υποψηφιότητα η ΕΔΑ Αττικής πρόβαλε τους βασικούς της στόχους σε θέματα Υγείας & Ασφάλειας που είναι αφενός μεν ο μηδενισμός των ατυχημάτων των εργαζομένων καθώς και οι μηδενικές διαρροές στα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου στον νομό Αττικής. Οι βασικοί άξονες επίτευξης αυτών των στόχων είναι διαχείριση της επικινδυνότητας σε όλες τις δραστηριότητες της ΕΔΑ Αττικής και η ενίσχυση της κουλτούρας πρόληψης και ασφάλειας των εργαζομένων, αλλά και των συνεργαζόμενων φορέων με την ΕΔΑ Αττικής. Ενδεικτικά, οι υποστηρικτικές ενέργειες της ΕΔΑ Αττικής για την ασφάλεια των εργαζομένων και την πρόληψη ατυχημάτων είναι οι κάτωθι:

• Συνεχής βελτίωση του εν ενεργεία πιστοποιημένου Συστήματος Διαχείρισης Υγείας & Ασφάλειας στην Εργασία.
  • Τήρηση των 10 Χρυσών Κανόνων Ασφάλειας από όλους τους εργαζομένους.
  • Καθημερινή μέριμνα στους χώρους εργασίας σε ότι αφορά την ομαδική εργασία: ατομική ασφάλεια, ασφάλεια του συναδέλφου μας στην ομαδική εργασία και μετάδοση κουλτούρας ασφάλειας σε συνεργαζόμενους τρίτους. Το «Ασφαλώς, νοιαζόμαστε» αντιπροσωπεύει την εταιρική κουλτούρα ασφάλειας της ΕΔΑ Αττικής που έχει παγιωθεί πλέον σαν τρόπος ζωής εντός και εκτός του χώρου εργασίας.
  • Πρόληψη με εντοπισμό επισφαλών καταστάσεων και ενεργειών από όλους τους εργαζομένους με συλλογική συμμετοχή και παρεμβάσεις.

Βραβείο Gold, στην κατηγορία «Κουλτούρα Υγείας & Ασφάλειας» για την υποψηφιότητα: «Ασφαλώς, νοιαζόμαστε». Η ΕΔΑ Αττικής βραβεύτηκε για την αποτελεσματική ενίσχυση της κουλτούρας Υγείας & Ασφάλειας των εργαζόμενών της καθώς και συνεργαζόμενων τρίτων στο πλαίσιο της διεξαγωγής της Ετήσιας Ημέρας Ασφάλειας και Ημερίδων Ευαισθητοποίησης Τρίτων Φορέων σε ζητήματα ασφάλειας κατά τις εργασίες τους στα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου.

Βραβείο Silver στην κατηγορία «Καμπάνιες» για την υπο