Λυκόβρυση, 26 Φεβρουαρίου 2020

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα επιδότησης της εγκατάστασης θέρμανσης με φυσικό αέριο που ξεκίνησε η ΕΔΑ Αττικής την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου. Ειδικότερα, σε λιγότερο από μία εβδομάδα υποβλήθηκαν περισσότερες από 8.000 αιτήσεις υπερβαίνοντας κατά πολύ τον διαθέσιμο προϋπολογισμό.

Η επιτυχία του προγράμματος αναδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον των πολιτών για χρήση του φυσικού αερίου, το οποίο αποτελεί μια φιλική προς το περιβάλλον και συνάμα, οικονομική και αξιόπιστη πηγή ενέργειας.

Η Εταιρεία, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, μελετά ήδη την επέκταση του προγράμματος, αλλά και την παροχή πρόσθετων κινήτρων (πχ. επιδότηση συσκευών) για τη διεύρυνση της χρήσης του φυσικού αερίου σε περισσότερες δραστηριότητες πλέον της θέρμανσης, όπως το μαγείρεμα, ο κλιματισμός, τα στεγνωτήρια κλπ.

Παράλληλα, για να καλύψει την αυξημένη ζήτηση η ΕΔΑ Αττικής υλοποιεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα ανάπτυξης ύψους 150 εκατ. ευρώ, που περιλαμβάνει την επέκταση του δικτύου της κατά 690 χλμ. και τον διπλασιασμό των ενεργών συνδέσεων την επόμενη πενταετία, με στόχο να φτάσει το φυσικό αέριο σε κάθε νοικοκυριό και επιχείρηση της Αττικής.

Οι αιτούντες του προγράμματος επιδότησης θα πρέπει να ενεργήσουν σύμφωνα με τις οδηγίες που περιγράφονται αναλυτικά στην εταιρική ιστοσελίδα https://www.edaattikis.gr/gr/house/cost-offers/edaa-subsidy2020